Nancy, keukenverantwoordelijke

“Ik ben geboren en getogen in Ieper.  Van mijn jeugd tot op vandaag woon ik in de buurt nabij het station.  Ik ben gehuwd met Kris heb een zoon, Jordi.  Sinds vorig jaar sloeg hij zijn vleugels uit, is hij het huis uit.  Ik keek er wat tegenop maar al bij al valt dit zeer goed mee.  Het is een vorm van loslaten.

Mijn secundair bracht ik door in de Panne, in de hotelschool, het KTA.  Ik volgde er 7 jaar les en studeerde af als kok.  Na mijn school ben ik niet meteen in de horeca gerold.  Ik startte in de wasserij van de firma Lee te Ieper tot deze firma haar activiteiten stillegde.  Ik werkte daarna nog even in een naaiatelier te Passendale. 

Mijn passie voor de keuken bleef al die jaren stilletjes op de achtergrond borrelen maar kreeg meer en meer de bovenhand.   Zo kwam ik bij Compass Group terecht.  Een grote productiekeuken die aan verschillende scholen maaltijden levert.  Ik startte als keukenmedewerker en werkte me stilaan op van demi chef, over demi chef de partie tot chef.  De grote verantwoordelijkheid dag in, dag uit werd me na een aantal jaren teveel.  Het werk werd me mentaal als fysiek te zwaar.

Ik besloot het over een andere boeg te gooien en waagde mijn kans bij Home Vrijzicht als keukenverantwoordelijke.  Half november 2021 mocht ik er starten. 

Nancy

 

Ik maak de planning, sta in voor de dagelijkse werking van de keuken samen met ons keukenteam.  We bereiden dagelijks verse maaltijden voor zo’n 160-tal bewoners, medewerkers en vrijwilligers.  Daarnaast brengen we dagelijks bij zo’n 60-tal adressen in de buurt (Elverdinge, Brielen, Boezinge, Woesten, Zuidschote, Ieper) een warme maaltijd aan huis.  In huis zijn er geregeld feesten, jubileums of andere gelegenheden, vergaderingen die we met de nodige zorg helpen ondersteunen.

Zelf sta ik geregeld achter het fornuis.  Dat vind ik belangrijk om die feeling te houden.  In contrast met het studentenmenu op mijn vorige job staan nu gerechten als bouillie en koetong op het menu.  Ik hou van de recepten en gerechten uit grootmoeders’ keuken.  Als ik op de kringen langs ga, spreken bewoners me vaak aan: ‘Het was lekker, het heeft me gesmaakt!’.  Een gemeende dankjewel, daarvoor doe je het gewoon!

Wist je dat we in huis een ontspanningsgroep hebben, de Compagnie?  Na de coronajaren werd het stilaan tijd om terug de draad op te pikken.  Sinds vorig jaar zet ik daar mijn schouders onder.  Ik maak er deel uit van een leuk groepje collega’s uit verschillende disciplines die 4x per jaar iets organiseren voor het personeel.  Dit gaat van Sint Maartensactiviteit, een optreden, een zoektocht tot een avondje uit.  Er is voor elk wat wils. 

 

Sinds vorig jaar zijn we met Quality Guard gestart om ons kwaliteitslabel, ‘de Smiley’ te behalen.  Quality Guard is de applicatie voor het beheer van voedselveiligheid, allergenen en voedingswaarden.  Dit zorgt ervoor dat er meer tijd overblijft voor de essentie van het koken.

We vormen in de keuken een goed team.  Iedereen helpt iedereen en er heerst een leuke sfeer.  Daar ben ik erg trots op!  

Vers van de pers…  Sinds deze maand behaalden we het kwaliteitslabel, de Smiley.  We zijn bijzonder trots dit te mogen delen met je.  Het is niet alleen een verdienste van het keukenteam maar van het volledige huis.  Samen voor wat echt telt.”

Nancy Deruytter, keukenverantwoordelijke

Volg de verhalen via onze Facebookpagina.  Elke woensdag een nieuw verhaal.

 

leftsidecontent rightsidecontent